Gyakran ismételt kérdések
 
1.Hogyan mentorálhatok?
A mentoráláshoz aktív hallgatói jogviszony szükséges a Pécsi, Nyíregyházi, Debreceni vagy Miskolci Egyetemek egyikén, ahol fel kell venni a Tanítsunk Magyarországért 1 kurzust. A fél éves érzékenyítő kurzus elvégzése felkészíti a hallgatókat a következő félévben kezdődő mentorálásra.
A kurzus elvégzése mellett a hallgatóktól kellő elköteleződést és lelkesedést vár még a program! J

2.Heti hány órát vesz igénybe a mentorálás?
Heti hat órát kell a Mentorált diákokkal tölteni. Ennek beosztását a hallgató rugalmasan kezelheti, számára és a Mentoráltaknak megfelelően.

3.Mennyi ideig tart a mentorálási időszak?
A TM2 kurzus keretén belül a mentorálási időszak fél évet vesz igénybe.

4. Hogy lehet felvenni a tárgyat, van-e kreditértéke?
A kurzust az egyetem bármely karán tanuló maximum negyedéves hallgató felveheti, aki elköteleződést és lelkesedést érez a program iránt, mely alapvetően 2 kredites tárgy, de egyetemenként lehet benne eltérés.

5. Kapnak-e ösztöndíjat a programban résztvevő egyetemista mentorok?
A TM ösztöndíj havi értéke 40 000 forint, melyből 10 000 forintot a Mentorált diákokkal való utazásokra fordítandók.

6. Hogyan történik az iskolákhoz való beosztás?
A Mentorok által összeállított preferencialista figyelembevételével a TM csapata osztja be a hallgatókat az egyetemekkel és az általános iskolákkal együttműködve.

7. Mi az a Tanítsunk Magyarországért kártya?
A TM-Kártya egy utazásra jogosító kártya, mely meghatározott feltételek mentén vehető igénybe, mind a Mentorok mind pedig a Mentoráltak számára. (Részletekért menj a „Dokumentumok” menüpont alá: https://tanitsunk.hu/hu/page/dokumentumok)

8. Mire lehet pontosan használni a TM-Kártyát?
A kártya használata szolgáltatónként (MÁV;VOLÁNBUSZ; helyi járatok) eltérő szerződési feltételekhez kötött, melynek részleteiről pontos leírást találhattok a honlapon. (https://tanitsunk.hu/hu/page/dokumentumok)

9. A Mentoráltak használhatják-e a kártyáikat a mentorok nélkül?
A Mentoráltak Mentoraikkal és Mentoraik nélkül is használhatják az ingyenes utazást biztosító TM-Kártyáikat.

10. A Mentoráltak mindenhol ingyen utazhatnak?
A TM-kártya használta a Mentoráltak számára a MÁV országos vonalaira ingyenes utazásra jogosít, a GYSEV az egyetlen vasúti szolgáltató, aki kivételt jelent ez alól. A GYSEV vonalain a TM-Kártya nem jogosítja fel a kártya tulajdonosát az ingyenes utazásra. A TM Programban résztvevő Mentoráltak számára a VOLÁNBUSZ korlátlan és díjmentes utazási jogosultságot biztosít a saját egyetemetek régiójában a volt ÉMKK és DDKK útvonalakon közlekedő országos és regionális autóbuszain. A mentorált egyeteméhez tartozó városban a helyi közlekedés, azaz a városi buszok, villamosok használata ingyenes.  ( A pontos leírást a következő linken éritek el: https://tanitsunk.hu/hu/page/dokumentumok)

11. A Mentorok mindenhol ingyen utazhatnak?
A TM-kártya használata a Mentorok számára a MÁV országos vonalaira ingyenes utazásra jogosít, a GYSEV az egyetlen vasúti szolgáltató, aki kivételt jelent ez alól. A GYSEV vonalain a TM-Kártya nem jogosítja fel a kártya tulajdonosát az ingyenes utazásra. A VOLÁNBUSZ korlátlan és díjmentes utazási jogosultságot biztosít a volt ÉMKK és DDKK útvonalakon közlekedő országos és regionális autóbuszain. Azonban a helyi járatok, azaz a városi buszok, és villamosok esetében a TM-kártya nem jogosítja fel a Mentort ingyenes utazásra. (A pontos leírást a következő linken éritek el: https://tanitsunk.hu/hu/page/dokumentumok)  
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.